סגור
חיפוש
Filters

אבחון בעיות שמיעה היכן מתחילים

אבחון בעיות שמיעה - היכן מתחילים?

רופאים מתחילים לבחון האם יש לנו בעיות שמיעה כבר מגיל אפס. בעזרת קולות ומגע הם בוחנים את יכולות השמיעה שלנו, במהלך ילדותינו אנחנו עוברים אחת לשנה בדיקה בשביל לוודא שאין לנו בעיות שמיעה. בשלבים מאוחרים הבדיקות הופכות פחות תדירות.

כשילדים נכנסים לבית ספר, הרי שבדיקות שמיעה בדרך כלל מתבצעות במידה והמורים שמים לב שהילדים לא מרוכזים בשיעור, לא שומעים מה שהם אומרים או שהם חשים שיש איזו בעיה מסוימת. הם מעדכנים את ההורים, ואלה לוקחים את הילדים שלהם לבדיקות שמיעה בסופן נקבע האם הם צריכים להרכיב מכשירי שמיעה או שמא הכל בסדר.

בהמשך, מתבצעות בדיקות שמיעה רק כאשר הסביבה שמה לב שישנן בעיות שונות. בדרך כלל זה יקרה כשהם יעירו על כך שאנחנו לא מתייחסים למה שהם אומרים, שאנחנו מבקשים שוב ושוב שיחזרו על דבריהם, במקום להתייחס למה שאומרים לנו אנחנו עצבניים, ומסיבות אחרות נוספות. חשוב להדגיש שהרבה פעמים יתבצע אבחון בעיות שמיעה בעת שאנחנו חולים במחלות מסוימות או אחרי שאנחנו נרפאים מהן, במידה ומדובר במחלות שידוע שיש להן השפעה על מערכת השמיעה שלנו.  חשוב להבהיר שלא תמיד הבדיקות יובילו בהכרח להחלטה שעלינו להרכיב מכשירי שמיעה.

היכן מתחילים את האבחון

כמו שציינו האבחון, בדרך כלל, מתחיל בכך מהסביבה אשר מעירה לנו על כך שאנחנו לא שומעים או לא שמים לב למה שמדברים איתנו. אם אנחנו לוקחים את הדברים ברצינות אז נפנה לרופא א.א.ג (אף אוזן גרון) שיעשה לנו בדיקת שמיעה, הוא יעשה את הבדיקה ויחליט האם אכן אנחנו סובלים מבעיה, האם מדובר מבעיה במקור הולכתי או עצבי. ייתכן מאוד שהוא יקבע שהבעיה נובעת בגלל שהאוזניים שלנו מלאות בשעווה ויש צורך לנקות אותן וייתכן גם שיקבע שמדובר במשהו אחר שמפריע לנו לשמוע, ואז יפנה אותנו לבדיקות שונות.

יש לציין שכיום אפשר למצוא אפליקציות שונות בסלולר שעושות בדיקות שמיעה, אך תמיד עדיף  להשקיעה זמן ולפנות לרופא מומחה, הוא גם יקבע אילו בדיקות יש לערוך בהמשך והאם יש צורך בהרכבת מכשיר שמיעה.

בין הבדיקות שהוא יעשה, נמצא בדיקות שיבחנו האם אנחנו סובלים מכאב, הוא יבחן האם יש הפרשה בתוך האוזן שמפריעה לנו לשמוע, האם יש נוזלים באוזן הפנימית ועוד. במידה והוא לא ימצא דבר הוא ישלח אותנו לבדיקות מקיפות יותר של שמיעה בדיקות כגון מבחן ריו, מבחן וובר, בדיקות ABR, בדיקות אודיונמטרית וכן בדיקת CT.

בכל הבדיקות הנ"ל ייבחנו את מצב האוזן, מצב השמיעה שלנו, והאם מדובר בתופעה רחבה יותר, כלומר האם יש גורם אחר בתוכנו שמשפיע על יכולת השמיעה שלנו. לאחר כל הבדיקות וקבלת התוצאות יהיה ניתן לראות האם אנחנו צריכים להרכיב מכשירי שמיעה ואיזה מהם יכול להתאים לנו.